Si te Instaloni nje kompjuter?

Niveli i vështirësisë: Kjo është më e lirë për të instaluar një kompjuter vetë sesa të blini një kompjuter që është ndërtuar tashmë. Pjesët e kompjuterit mund të'i blini nga dyqanet kompjuter që shesin pjesë të përdorura kompjuterash. Instalimi i një kompjuter vetë është gjithashtu e dobishme si ju do të mësoni se si kompjuteri punon, dhe ju mund të rregulloni kompjuterin vetë dhe nëse ndonjëherë ju keni probleme me të.

Materialet e nevojshme:

 1. - CPU
 2. - monitor
 3. - Motherboard
 4. - tifoz CPU
 5. - RAM
 6. - Furnizimi me energji elektrike
 7. - hard drive
 8. - disk drive
 9. - kartë video
 10. - kartë të shëndoshë
 11. - kaçavidë
 12. - vida

 

Hapi 1

Para se të filloni të instaloni kompjuterin tuaj, ju duhet të bëni të sigurtë që të gjitha pjesët e kompjuterit që ju keni dhe ato janë në përputhje me njëri-tjetrin.

Hapi 2

Merrni motherboardin tuaj. Të jeni të kujdesshëm në trajtimin e motherboard në mënyrë që të mos dëmtoni atë. Lidhni pjesën e CPU-së në motherboard. Kujdes mos shtyni motherboard në vend.

Hapi 3

Instaloni tifozin CPU në motherboardin tuaj. Kjo pajisje ka fitilin poshtë kompjuterit dhe shërben për të shmangur mbi ngrohjen e kompjuterit.

Hapi 4

Instaoni RAM në vend në motherboard. RAM është memorie e kompjuterit. Butësisht shtyn chipin RAM brenda slot. Ka clips në të dyja anët e slot RAM.Siguroni chip RAM në vend duke përdorur clips.

Hapi 5

Pas instalimit komponentet kryesore të kompjuterit, instaloni motherboardin brenda kutisë tëkompjuterit. Siguroni motherboardin në vend duke përdorur vida dhe kaçavidë.

Hapi 6

Pasi ta keni siguruar motherboardin në vend, ju mund të instaloni burimin të energjisë. Burim energjie kanë telat lidhur me të.Lidheni një tel në motherboard dhe të pajisjeve të tjera në brendësi të kutisë të kompjuterit. Ju mund të kontrolloni manualin e përdoruesit e burimit të energjisë për të ditur cilat Kabllo janë dhe për t'u lidhur me një pajisje të veçantë.

Hapi 7

Instaloni hard drive.Eshtë një vend i caktuar në kutinë të kompjuterit e cila është projektuar për të mbajtur hard drive. Sigurohuni që hard drive është në vend të sigurt duke përdorur vida.Merrni një prej telave të lidhura me furnizimin me energji elektrike dhe të lidheni atë në hard drive.

Hapi 8

Instaloni CD-ROM drive.Vendoseni CD-ROM drive në vëndin e saj dhe të lidheni kabllin burim të energjisë në CD-ROM drive.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Museum Hotel

Click on pen to

Do na gjeni ne facebook

Vizitoret

free counters

Shkarkime-Download

Twitter: qinikola

ShareCash online money